Rwanda Cyangugu
Rwanda Cyangugu komt van Coopac, een coöperatie van 110 kleine koffieproducenten. Deze coöperatie is volledig eigendom van Rwandezen. De koffieplantages van COOPAC liggen in het Rubavu en Rutsiro district, op de hellingen van vulkanische bergen en aan de rand van Lake Kivu. De grond is hier erg vruchtbaar en rijk aan mineralen. Samen met de hoge ligging en overvloedige regen zijn dit de beste condities om zeer hoge kwaliteit Arabica-koffies te produceren. Alle koffieboeren van COOPAC telen de koffie volgens traditionele landbouwmethoden. De grond wordt bewerkt met een schoffel, wieden en oogsten gaat nog met de hand. Onze Rwanda Red Bourbon is dus met recht een handgemaakte koffie! Productiemethode: Wet Proces en zongedroogd op verhoogde bedden Type variëteit: Red Bourbon Grootte van de boon: Screen 15/16 Hoogte: 1500-1900 meter Oogstperiode: oktober – april Brandhoogte: middel