De oxidatie geeft de theeparels een bijna rode infusiekleur. De theebladeren worden zeer strak opgerold, hierdoor blijven aroma's en smaak optimaal gevangen.
Royal Red Oolong is een half geoxideerde thee afkomstig uit het gebied van Mount Doi Tung, in het noorden van Thailand. Mount Doi Tung is een klein berggebied ook wel "Klein Zwitserland" genoemd. Thee wordt op een hoogte van ongeveer 1200 meter geteeld door maar enkele boeren, met behulp van de theeplant JinZuan-cultivar die tientallen jaren geleden uit Taiwan is geïmporteerd. De temperatuur op deze hoogte veroorzaakt een langzame groei van deze theestruik, dit zorgt voor een mooi zoet en elegant boeket. Deze ongewone Oolong wordt gekenmerkt door een hoger oxidatieniveau dan de Taiwanese Oolongs, zodat je in de kop enkele typische tonen van de beste Chinese zwarte thee kunt ontdekken. De eerste twee bladeren en een knop worden tot kleine en onregelmatige donkere ballen gerold en geven een amberkleurige infusie en een zoete en harmonieuze smaak met complexe aromatische fruitige tonen, een vers geroosterde achtergrond en een fluweelachtige textuur. Royal Red Oolong wordt gezet met vers water op een temperatuur van ongeveer 80°C. Alle temperaturen daarboven zullen de thee een bittere en onaangename smaak geven omdat de bladeren als het ware gekookt worden. Warm het water op tot deze temperatuur of laat het afkoelen als het water gekookt heeft en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden. Verwarm de kop of theepot voor door deze om te spoelen met een beetje heet water. Geef de theeblaadjes voldoende ruimte. Gebruik 1 theelepel thee per kop en laat de Oolong, afhankelijk van je smaak, tussen de 45 seconden en 4 minuten trekken. Als de gewenste smaak bereikt is verwijder dan de bladeren. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Oolong kan meerdere malen opgeschonken worden.
Land van herkomst: Thailand