Kenya AA Top koffie komt van hoge plateaus en de zure bodem van de Kenya vormen een rijke voedingsgrond voor de koffieplanten en deze Kenya AA Top koffie. Kenia is een stuwende kracht achter koffie van topkwaliteit. In dit Oost-Afrikaanse land worden koffieproducten van ongeëvenaard niveau ontwikkeld, mede omdat de kwaliteitscontrole zo enorm zorgvuldig verloopt. De gekoesterde bonen worden op de indrukwekkende Nairobi Coffee Exchange in percelen verkocht, tot 300 balen elk. De topkoffie’s (AA Top) groeien op grote hoogte, wat resulteert in een complex product met een hoge aciditeit.
De belangrijkste koffie-telende regio’s in Kenia zijn de hoogvlakten rond Mount Kenya: de Aberdare Range, Kisii, Nyanza, Bungoma, Nakuru en Kericho. De hoge plateaus en de zure bodem van de Kenya vormen een rijke voedingsgrond voor de koffieplanten. De Kenya AA Karogoto Coop, naar verluidt de allerbeste Keniaanse koffie, is dan ook afkomstig van deze illustere berg. Hier is de Karogoto Coop Society gevestigd. Deze maakt onderdeel uit van de Tekangu Coop Society. Die coöperatie en het bijbehorende Nyeri district wordt bemand door 3161 boeren, voornamelijk leden van de Kikuyu Tribe. In totaal staan in Kenia zo’n 573.000 koffieboeren, in 250 coöperaties, op 1275 plantages samen garant voor Keniaanse topkwaliteit. Productiemethode: Wet Process Type variëteit: SL28 Grootte van de boon: Screen 15/16 Bloeiperiode: maart – april (main crop), oktober – november (fly crop) Oogstperiode: oktober – december (main crop), juni – augustus (fly crop) Brandhoogte: middel