Sencha betekent 'gewelde thee' en wordt 15 seconden gestoomd om oxidatie te voorkomen. Daarna worden de blaadjes gerold, gevormd en gedroogd zodat de gebruikelijke dunne cilindrische vorm ontstaat.
Voor Sencha worden slechts de jongere malsere blaadjes gebruikt. Hierdoor krijgt Sencha thee de karakteristieke verfijnde Japanse smaak; aangenaam licht en zacht.
Rijk aan vitamine C. De gezette thee ziet er groen-gelig uit.
De smaak is volmondig kruidig.
Land van herkomst: Japan
Japanse Thee Sencha wordt gezet met water op een temperatuur van ongeveer 70°C. Bij hogere temperaturen wordt de thee bitter. Warm vers water op tot deze temperatuur of laat het afkoelen als het water gekookt heeft en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden. Verwarm de kop of theepot voor door deze om te spoelen met een beetje heet water. Geef de theeblaadjes voldoende ruimte. Gebruik 1 flinke theelepel thee per kop en laat deze 2 minuten trekken, langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Sencha kan meerdere malen opgeschonken worden.