Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Nog geen account? Registreren
Ingrediënten: Groene thee
Gyokuro is een van de meest edele theeën afkomstig uit Japan en betekend zoveel als juweeldauw of smaragddauw. De beschrijving Asahi betekend ‘dageraad’, alleen de meest malse en meest verse theebladeren uit de eerste dagen van de lente worden gebruikt.
Gyokuro is een zogenaamde ‘schaduwthee’. De thee wordt geteeld in de schaduw van bamboeplanten en wordt twee tot drie weken voor de pluk afgedekt met speciale matten. De hoeveelheid zonlicht dat de plant krijgt wordt dan met 80% gereduceerd. Hierdoor produceren de blaadjes meer chlorofyl en aminozuren en zo krijgt de Gyokuro zijn bijzondere umami smaak en donkergroene kleur, waar de thee zijn naam aan te danken heeft.
Voor deze specifieke thee worden de bladeren maar heel kort gestoomd. Deze stijl van drogen heet Asamushi. De blaadjes worden 20 tot 40 seconden gestoomd en blijven vaak heel. De kleur van de gezette thee is vaak een lichtgroene kleur en kan ietwat bitter zijn. De smaak doet denken aan groene groenten en vers gras.
Onze Gyokuro komt uit de beroemde Japanse groeiregio Kagoshima op het vulkanische eiland Kyushu. Omringd door het majestueuze Kirishima-gebergte (1700m-1400m), waar ook enkele actieve vulkanen zijn, zorgen de zeer voedselrijke bodems voor biologische theesoorten van de hoogste kwaliteit.
Een absolute top thee!