Ingrediënten
Groene sencha, rijst.
Van origine was Genmaicha een thee voor de arme Japanners. Er werd rijst aan de thee toegevoegd als vulmiddel omdat zij zich niet genoeg theebladeren konden veroorloven.
Vandaag de dag is deze thee zeer populair in Japan. Genmaicha heeft een laag caffeïne gehalte.
Land van herkomst: Japan
Japanse Thee Genmaicha wordt gezet met water op een temperatuur van ongeveer 70°C. Bij hogere temperaturen wordt de thee bitter. Warm vers water op tot deze temperatuur of laat het afkoelen als het water gekookt heeft en voeg daarna de thee toe. Laat het water niet doorkoken zodat er voldoende zuurstof achterblijft waaraan de thee zich kan binden. Verwarm de kop of theepot voor door deze om te spoelen met een beetje heet water. Geef de thee voldoende ruimte. Gebruik 1 flinke theelepel thee per kop en laat deze 2 minuten trekken, langer trekken kan de thee bitter of hard doen smaken. Voeg voor sterkere thee simpelweg meer thee toe. Genmaicha kan meerdere malen opgeschonken worden.