Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Nog geen account? Registreren
Ingrediënten: Groene thee, sakurabloesem
De Sakura Bliss is een perfect op elkaar afgestemde melange met wortels in eeuwenoude tradities van de Japanse cultuur. In Japan gaat de traditie om de lente te vieren met kersenbloesem terug tot de oudheid, waar de bloei van de Sakura door de boeren werd gebruikt om het begin van de rijstaanplant aan te geven. De theebladeren zijn afkomstig uit de Miyazaki regio en zijn van het cultivar Yabukita. Yabukita is de meest populaire cultivar in Japan. Het beslaat 75% van de oppervlakte van de theevelden in Japan en 90% in de prefectuur Shizuoka, waar de cultivar ontwikkeld is.
In 1908 heeft Sugiyama Hikosaburou twee samples van een theeveld vlakbij een bamboebos (takeyabu in het Japans) gepakt en deze geplant in een testveld. Hij noemde de ene plant naar het noorden (kita) en de andere naar het zuiden (minami). Jaren later, in 1954 is de Yabukita cultivar geregistreerd en is het aan een opmars begonnen in Japan. Deze cultivar heeft aanzienlijke voordelen met zich mee gebracht. En dankzij deze voordelen is de Yabukita zeer populair geworden en heeft het de Japanse thee industrie consistente oogsten en uitstekende theeën opgeleverd.
Door een complex droogproces worden heldere kersenbloesems uit de prefectuur Kanagawa en zoete sakurabladeren uit Shizuoka toegevoegd aan het donkergroene naaldblad. De bladeren met een diepgroene kleur worden geselecteerd om de roze sakurabloesem beter in evenwicht te brengen. Het onthult een heldergroene drank en een heerlijke ronde smaak gekenmerkt, door zoete en umami-tonen, ondersteund door een elegante bitterheid.