Daarnaast kenmerkt de koffie zich door zijn mooie balans van lichte karamel en gesmolten chocolade, met op de achtergrond een hint van sappig fruit. Deze koffie bevat van nature weinig cafeïne en is aangenaam zoetig van karakter.
Koffiebessen worden in de zon te drogen gelegd, daarna wordt het zwart en hard geworden vruchtvlees verwijderd en blijft de groene boon in pergamino (zilver vliesje) over. Brazilië is beroemd om dit productieproces en de lange droge winter is hier perfect geschikt voor.
Herkomst
De bonen voor onze Haarlemse Hofjes Koffie komen uit Brazilië.
Brazilië is de grootste koffieproducent en de tweede grootste koffieverbruiker ter wereld. Voor uw voorstellingsvermogen: nagenoeg elke melange bevat koffiebonen afkomstig uit Brazilië Deze zijn een vrijwel essentieel bestanddeel voor een mooie blend: de bonen voegen net dat zoetje toe om de cup van de koffie compleet te maken. Door de enorme omvang van de koffie cultuur in Brazilië, de vele regio’s, boeren, en exporteurs is er een enorme verscheidenheid aan koffies.
De Cerrado is een Savanne-achtig gebied in het Centrale Westen van Brazilië. Een deel van dit gebied ligt in Minas Gerais, waar deze koffie vandaan komt. Minas Gerais ligt tussen Rio de Janeiro in het zuidoosten en het Federaal District in het noordwesten.