Fudge Chocolade
Fudge Chocolade is een zachte lekkernij gemaakt van boter, suiker en room of melk. Dit mengsel wordt verhit tot precies 116°C en tijdens het afkoelen wordt het met een garde opgeslagen. Zo wordt het kristalliseren van de suiker zo lang mogelijk uitgesteld. Daarna wordt de massa op marmeren platen uitgerold en als deze verder afgekoeld is, in plakken, repen of blokken gesneden. Door het toevoegen van extra ingrediënten kun je eindeloos variëren.
Hoewel het als een typisch Engels product bekend staat, is het eigenlijk afkomstig uit Amerika. Het werd daar per toeval ontdekt op een college in Vasser, tijdens een kookles. Het was de bedoeling om toffee te maken, maar de temperatuur van het mengsel was te laag. Het resultaat werd fudge genoemd, wat foutje of vergissing betekent. Goede fudge is een echte traktatie, waarmee je jezelf een echt geniet momentje gunt.
Het is de bedoeling dat het blokje in je mond smelt en je door de romige textuur de intense smaken proeft. Je kunt er op elk moment van de dag van genieten. Een blokje smaakt heerlijk bij een kop koffie of thee, in plaats van een koekje of bonbon.