Een speciaal kenmerk van de deze theebladeren is de wijze waarop de blaadjes gerold zijn. Iets wat duidelijk met aandacht voor het blad gedaan is.
De thee heeft prachtige zoete en licht astringente tonen. De eerste infusie heeft ongelofelijk veel smaak met een mild mondgevoel en zachte tonen van honing. De twee infusie heeft een mildere smaak en hierin kunt u duidelijk de zoete tonen van chocola in ontdekken.
Een klassieke thee met veel geschiedenis; vol met karakter, zacht en ook zoet met een fantastisch smaak pallet welke ook bij een derde en vierde infusie niet zijn kracht verliest.
Land van herkomst: China
China Dongzhai Golden Tips Zwarte Thee Biologisch
China Dongzhai Golden Tips Zwarte Thee Biologisch komt uit de een van de oudste thee producerende provincies van China, Yunnan. Hier groeit de thee in een van de zuidelijke streken van de provincie op de plantage Dongzhai. Na de oogst wordt de thee tenminste 10 tot 12 uur verwelkt waarbij het minimaal 30% van zijn vocht verliest. Hierna worden de bladeren, in het begin onder lichte druk, gerold op een klassieke Chinese rolmachine. Naarmate de tijd vordert, wordt de druk opgebouwd, wat het oxidatie proces van de jonge bladeren geleidelijk op gang brengt. Zodra de celwanden van de theebladeren zijn gebroken wordt de thee uitgelegd en geoxideerd gedurende 10 tot 16 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment. Na de oxidatiefase worden de theebladeren op unieke vibrerende matten gedroogd.