Een gietijzeren theepot met verfijnde nopjes structuur en inclusief RVS filter voor losse thee. Ook verkrijgbaar in de kleuren groen en rood. Met bijpassende theekopjes en onderzetter kun je er de mooiste set van maken! Gietijzeren theepotten en kopjes behouden de warmte optimaal waardoor je langer geniet van een lekker warm kopje thee. Gebruiksaanwijzing: Breng vers water aan de kook. Neem de zeef uit de theepot. Vul de zeef met losse thee. Vervolgens spoel je de theepot om met een beetje gekookt water, zo is je theepot schoon en kan hij even voorverwarmen. Vul de theepot met kokend water en plaats daarna de gevulde zeef in de theepot. Laat de thee tenslotte trekken in niet-kokend water.
Onderhoud:
- Spoel de pot na gebruik om met warm water, droog de pot af met een zachte doek
- Gebruik geen zeep, harde borstels en of schuursponsjes
- Laat de theepot op een doek verder uitwasemen tot deze geheel afgekoeld is.
- De huidige generatie theepotten is voorzien van een geëmailleerde binnenzijde, dit is een bescherming tegen roest. Toch is het mogelijk dat zich roestvorming voordoet.
- In het geval dat de theepot toch roest dan kan de theepot gewoon gebuikt blijven worden.
- Roest van de theepot is niet giftig en volkomen veilig.
- Als je toch de roest wilt weghalen: borstel eerst de roest met een met een zachte borstel. Hierna de pot vullen met kokend water en theeblaadjes en laat de pot 20 minuten staan. Gooi de thee weg en spoel de pot om met warm water.
- In Japan geeft men er zelfs de voorkeur aan de smaak van thee uit een verroestte theepot!
- Het looizuur in de thee reageert met de roest en vormt daardoor een natuurlijke afdichting waardoor nieuwe roest wordt voorkomen.
- Roest aan de buitenzijde van de theepot kun je ook behandelen, neem natte theeblaadjes, wikkel deze in een doek en dep vervolgens de roestplekken daarmee in. Nadat die plekken droog zijn kun je ze eventueel insmeren met wat (olijf)olie.