Is munt thee gezond?

Verse munt thee, een onmisbare thee voor de kruidenthee liefhebber. Tegenwoordig is verse munt thee niet meer weg te denken. In elk restaurant of café kun je wel een kopje verse munt thee bestellen. Maar is munt thee eigenlijk gezond?

Munt thee gezond

Munt of Mentha komt van het Griekse woord ‘Minthos’. Dit vertaalt naar sterk riekend wat geheel past bij de frisse en sterke geur van verse munt. De muntplant bestaat uit heel veel verschillende soorten munt. De munt die over het algemeen het meest bekend is, is de pepermunt. Deze muntsoort wordt van oudsher gebruik voor verschillende kwalen. Munt bevat veel gezonde voedingstoffen zoals calcium, vitamine E en C en fosfor. Deze stoffen kunnen ondersteuning bieden aan je immuunsysteem en kunnen bescherming bieden tegen ontstekingen.  

Verse munt thee gezond.

De munt die het lekkerste is om thee van te drinken is de Marokkaanse munt ook wel Nana munt genoemd. De gezondheidsvoordelen van Nana munt zijn te vergelijken met die van pepermunt. Het verschil zit hem voornamelijk in de smaak. Wel is het belangrijk om de thee niet te heet te zetten als je het voor de gezondheidsvoordelen drink. Verse munt thee is het beste om te zetten bij 70°C.

Voordelen muntthee

Zoals al eerder is genoemd werd munt al heel vroeger gebruikt voor pijnstillende werking. Zo kan muntthee helpen buik- en darmklachten verzachten. Het kan helpen bij winderigheid, een opgeblazen gevoel, buikkramp en prikkelbare darm syndroom (PDS) gerelateerde klachten. Ook zou muntthee kunnen helpen bij misselijkheid.

Last van hoofdpijn? Een heerlijke kop muntthee zou de hoofdpijnklachten kunnen verlichten. De geur van munt kan helpen om je te laten ontspannen en stress te verminderen. Ook bij verkoudheid zou munt thee kunnen helpen de luchtwegen te openen en kan munt thee zorgen voor de afvoer van bacteriën en slijm. Zo kan jij weer lekker ademen.

Over adem gesproken. Munt is perfect voor een frisse adem. Het is dan ook niet voor niets dat zo veel mondhygiëne middelen munt of muntsmaak bevatten. Net knoflook gegeten? Kauwen op een muntblaadje zou de geur kunnen verhelpen.

Hoeveel muntthee per dag

Muntthee bevat geen cafeïne of theïne. Hierdoor kun je munt thee op elk moment van de dag drinken. Over het algemeen raden we 3 kopjes muntthee per dag aan. Wel is het zo dat ondanks dat munt thee vele positieve gezondheidsvoordelen bevat, het ook bloeddrukverlagend kan werken. Daarom raden we aan als je bloeddruk gerelateerd klachten ervaart niet te veel munt thee te drinken. Bij twijfel overleg altijd met je arts.

Bij The Art Of Tea vind je de lekkerste muntthee. Geniet snel en eenvoudig van een heerlijke kop muntthee thuis en bestel muntthee gemakkelijk online bij ons. Of kom gezellig langs in onze theewinkel in Haarlem.