3 mocktailrecepten voor Dry January

Citrus Mint Green Tea Fizz

Een lichte, verfrissende mocktail met groene muntthee.

Ingrediënten

  • 5 gram Marocco Mint Groene Thee
  • 250 ml water
  • 50 ml versgeperst sinaasappelsap
  • 10 ml vers limoensap
  • 6 verse muntblaadjes
  • 1 theelepel honing of agavesiroop
  • Koolzuurhoudend water (sparkling water)
  • IJsblokjes
  • Schijfje sinaasappel en takje munt voor garnering

Instructies

  1. Kook het water tot 80 graden Celcius, of als je geen waterkoker met temperatuurregelaar hebt, tot 100 graden en laat afkoelen tot 80 graden.
  2. Zet een sterke kop Morcocco Mint Groene Thee (laat ongeveer 3-4 minuten trekken) en laat volledig afkoelen.
  3. Voeg in een glas de muntblaadjes en honing toe en stamp ze zachtjes om de smaken vrij te laten komen.
  4. Voeg het sinaasappelsap, limoensap, en de afgekoelde groene thee toe.
  5. Vul het glas met ijsblokjes en top het af met koolzuurhoudend water.
  6. Roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel en een takje munt.

Berry Hibiscus Cooler

Een fruitige, levendige mocktail met hibiscusthee, ideaal voor een feestelijke gelegenheid.

Ingrediënten

  • 5 gram Hibiscusbloemen
  • 250 ml water
  • 50 ml cranberrysap
  • 25 ml vers limoensap
  • 5 verse bramen of bosbessen
  • 1 theelepel ahornsiroop (optioneel voor zoetheid)
  • IJsblokjes
  • Schijfje limoen en verse bessen voor garnering

Instructies

  1. Kook het water tot 100 graden Celcius en zet de thee. Laat 6-7 minuten trekken.
  2. Laat de gezette thee volledig afkoelen.
  3. Voeg de afgekoelde thee, cranberrysap, limoensap, en de ahornsiroop toe in een shaker of glas en roer goed.
  4. Voeg de verse bessen toe en vul het glas met ijsblokjes.
  5. Garneer met een schijfje limoen en enkele bessen voor extra kleur en smaak.

Spiced Chai Ginger Ale

Een kruidige, hartverwarmende mocktail met chai-thee en een pittige gemberkick.

Ingrediënten

  • 5 gram Masala Chai
  • 250 ml water
  • 50 ml gemberbier (non-alcoholisch)
  • 20 ml vers citroensap
  • 1 eetlepel ahornsiroop of honing
  • Kaneelstokje en steranijs voor garnering
  • IJsblokjes

Instructies

  1. Kook het water tot 100 graden Celcius
  2. Zet een sterke kop Masala Chai (6-7 minuten laten trekken) en laat volledig afkoelen.
  3. Meng in een glas de afgekoelde chai-thee, citroensap en ahornsiroop of honing.
  4. Voeg ijsblokjes toe en giet het gemberbier erbij.
  5. Roer voorzichtig en garneer met een kaneelstokje en een steranijs voor een extra kruidige touch.