3 mocktailrecepten voor Dry January
13 Dec 2024
Citrus Mint Green Tea Fizz
Een lichte, verfrissende mocktail met groene muntthee.
Ingrediënten
- 5 gram Marocco Mint Groene Thee
- 250 ml water
- 50 ml versgeperst sinaasappelsap
- 10 ml vers limoensap
- 6 verse muntblaadjes
- 1 theelepel honing of agavesiroop
- Koolzuurhoudend water (sparkling water)
- IJsblokjes
- Schijfje sinaasappel en takje munt voor garnering
Instructies
- Kook het water tot 80 graden Celcius, of als je geen waterkoker met temperatuurregelaar hebt, tot 100 graden en laat afkoelen tot 80 graden.
- Zet een sterke kop Morcocco Mint Groene Thee (laat ongeveer 3-4 minuten trekken) en laat volledig afkoelen.
- Voeg in een glas de muntblaadjes en honing toe en stamp ze zachtjes om de smaken vrij te laten komen.
- Voeg het sinaasappelsap, limoensap, en de afgekoelde groene thee toe.
- Vul het glas met ijsblokjes en top het af met koolzuurhoudend water.
- Roer voorzichtig en garneer met een schijfje sinaasappel en een takje munt.
Berry Hibiscus Cooler
Een fruitige, levendige mocktail met hibiscusthee, ideaal voor een feestelijke gelegenheid.
Ingrediënten
- 5 gram Hibiscusbloemen
- 250 ml water
- 50 ml cranberrysap
- 25 ml vers limoensap
- 5 verse bramen of bosbessen
- 1 theelepel ahornsiroop (optioneel voor zoetheid)
- IJsblokjes
- Schijfje limoen en verse bessen voor garnering
Instructies
- Kook het water tot 100 graden Celcius en zet de thee. Laat 6-7 minuten trekken.
- Laat de gezette thee volledig afkoelen.
- Voeg de afgekoelde thee, cranberrysap, limoensap, en de ahornsiroop toe in een shaker of glas en roer goed.
- Voeg de verse bessen toe en vul het glas met ijsblokjes.
- Garneer met een schijfje limoen en enkele bessen voor extra kleur en smaak.
Spiced Chai Ginger Ale
Een kruidige, hartverwarmende mocktail met chai-thee en een pittige gemberkick.
Ingrediënten
- 5 gram Masala Chai
- 250 ml water
- 50 ml gemberbier (non-alcoholisch)
- 20 ml vers citroensap
- 1 eetlepel ahornsiroop of honing
- Kaneelstokje en steranijs voor garnering
- IJsblokjes
Instructies
- Kook het water tot 100 graden Celcius
- Zet een sterke kop Masala Chai (6-7 minuten laten trekken) en laat volledig afkoelen.
- Meng in een glas de afgekoelde chai-thee, citroensap en ahornsiroop of honing.
- Voeg ijsblokjes toe en giet het gemberbier erbij.
- Roer voorzichtig en garneer met een kaneelstokje en een steranijs voor een extra kruidige touch.