Artikelen
Als u een account bij ons heeft, meld u dan aan.
Nog geen account? Registreren
De Oolong wordt in kleine hoeveelheden geproduceerd in Kirishima, Kagoshima in Japan. Het mistige klimaat en het hoogteverschil zorgen voor een rijke natuurlijke omgeving. De thee die in dit gebied wordt verbouwd, heeft een rijke smaak en aroma.
De Kanayamidori Oolong komt bij producent Arimura Seicha vandaan. Zij zijn een theebedrijf gerund wordt door ouders en kinderen. Inmiddels is de derde generatie aan het roer. Zij opereren met hetzelfde respect dat aan hen is doorgegeven door de vorige generaties. Met de cultivar Kanayamidori, die het kenmerk heeft van zoete geur, breng het een zoet aroma dat doet denken aan bloemen en melk wanneer er Oolong van gemaakt wordt. De smaak is fruitig met een verfrissende zoetheid die zich in de mond verspreidt.
De thee wordt eind juni geoogst. Waarna ze het laten verdorren in direct zonlicht om het vocht uit de bladeren te krijgen. Daarna worden de bladeren gekneusd door deze zachtjes te schudden in bamboe manden. Zodra het gewenste niveau van oxidatie is bereikt worden de bladeren in de wok gedroogd op hoge temperaturen om het oxidatieproces te stoppen.Hierna worden de bladeren gerold en verder gedroogd. Het is belangrijk om het vochtgehalte volledig te reduceren zodat deze bewaard kunnen blijven zonder te bederven.